Solceller.

Vi är beroende av el på fler sätt än någonsin. Därför blir också tillgången allt viktigare. Med en egen solcellsanläggning blir du en mikroproducent av förnybar energi. Den el du inte förbrukar direkt kan du lagra i ett batteri eller sälja direkt till ditt elbolag. Vi hjälper privatpersoner, brf:er, fastigheter och industrier hela vägen från ”hej, vi är intresserade av solceller” tills de första kilowattimmarna levereras.

Installation av solceller i Borås och Göteborg.

Vi är en lokal installatör med lång erfarenhet av både stora och små solcellsanläggningar – det får du nytta av när du anlitar oss. Vi har kunskapen som krävs för att ge dig rätt rekommendationer utifrån din fastighets förutsättningar och de lokala förhållanden som råder i Borås och Göteborg med omnejd.

Kontakta oss, så kommer vi ut och undersöker förutsättningarna för solceller på din villa eller fastighet. Klicka på knappen för ett kostnadsfritt platsbesök och offert:

Fri offert på solceller

Klimatkompensation på taket.

Elproduktion genom solceller ger inga koldioxidutsläpp. Därför bidrar du till den hållbara omställningen när du investerar i solceller. Anläggningen är helt tyst och eftersom produktionen sker så lokalt det går försvinner i princip ingenting i energiöverföringen.

Solceller producerar el även när det är molnigt.

Solceller fungerar bra i flera väderstreck och lutningar. Dessutom producerar din solanläggning el även när det är molnigt – vilket är goda nyheter för områden med väderförhållanden som i Borås och Göteborg. För att solcellerna ska generera så mycket el som möjligt är det bra om solpanelerna placeras i söderläge, där de inte skuggas av andra byggnader eller träd. Allt det här hjälper vi dig förstås med.

Hur mycket el generar solcellerna?

En solcellsanläggning med en yta på 30 kvadratmeter i bra förhållanden genererar över 6 000 kWh el per år. Som exempel kräver en värmepump i en normalstor villa ungefär 5 000–8 000 kWh för att producera värme och varmvatten under samma period. Det betyder att elproduktionen från din solcellsanläggning i många fall skulle täcka hela ditt energibehov för uppvärmningen. Om vi istället tänker oss en elbil som körs 1 500 mil om året går det åt cirka 2 500 kWh för laddningen, vilket täcks med bra marginal av produktionen från solcellerna.

En hållbar investering.

Solen lär leverera energi några miljarder år till, men hur länge kan du räkna med dina solceller? En bra anläggning har en livslängd på cirka 30 år och investeringen betalar sig oftast på mindre än 10 år med de förhållanden som råder i Borås och Göteborg. Dessutom kan du känna en extra trygghet i att inte bli lika påverkad av stigande elpriser.

Solel med energistyrning och batterilagring.

Ett problem idag är att våra elnät inte är byggda för det ökande behovet av samtidig elanvändning, och som skapar stora toppar och dalar i energibehovet. Som tur är finns det också en lösning. Ferroamps EnergyHub-system skapar ett lokalt elnät byggt på likström som integrerar solceller, energilagring och laddning i ett system. På så vis kan exempelvis elen lagras när den är billig, för att sedan minska behovet av köpt el under de tider på dygnet när priset är högre. Har du flera större fastigheter kan dessa också kopplas ihop så att elen skickas dit den behövs mest.

Checklista – välj rätt installatör av solceller.

Vi på Elcenter har projekterat och utfört installationer för både villor och större fastigheter i Borås och Göteborg länge. Tänk på det här när du väljer installatör för en driftsäker och trygg solcellsinstallation:

1. Träffa gärna flera installatörer och välj den du får förtroende för. Solceller är en stor investering och du kommer att spara mycket energi genom att välja någon som kan hjälpa dig med helheten – från projektering och dimensionering av anläggningen till ansökan av eventuella bidrag, installation och service.

2. Hur nära dig finns installatören och hur enkelt kan du komma i kontakt med dem även efter att installationen är klar? Välj en samarbetspartner som värdesätter långsiktiga relationer med sina kunder – inte de som vill göra snabba affärer.

3. Välj en installatör som utför allt arbete kopplat till solcellerna med egen personal och tar ansvar för helheten. Då slipper du risken att olika företag skyller på varandra.

4. Kolla referenser på de solcellsinstallatörer du kontaktat. Här kan du läsa vad brf Södra Milstolpen tycker om samarbetet med oss på Elcenter.

5. Säkra att bolaget är ekonomiskt stabilt. Du vill inte att din installatör går i konkurs under arbetet med installationen av dina solceller – och inte efter heller, då du kan behöva nå dem för serviceärenden kopplat till din solcellsanläggning.

Första steget till en egen solcellsanläggning.

Vi på Elcenter har en egen solcellsanläggning på vårt huvudkontor i Borås. Hör av dig till oss om du vill titta närmare på den eller bara få några goda råd från en specialist. Nästa steg mot att bli din egen elproducent är att vi kommer ut och tittar på din fastighet för att undersöka förutsättningarna för installationen.  

Kontakta oss, så hjälper vi dig.

Vi installerar solceller i Borås och Göteborg med omnejd. Fyll i formuläret, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Tack för din förfrågan! Vi hör av oss så snart vi kan.
Oj! Något gick fel. Har du fyllt i alla fält?

Referenser

En lönsam investering i hållbar energi för brf Södra Milstolpen.

Vi projekterade och installerade solceller tillsammans med energistyrningen Ferroamp för de 171 lägenheterna i brf Södra Milstolpen. Det innebär att eltillförseln balanseras automatiskt och skickas dit behovet är störst för stunden.