Belysning, ljusdesign och synanpassning.

Ljus har många funktioner. Dels att skapa trivsel genom tilltalande ljussättningar av din fasad eller trädgård, men också för att ge en bra ergonomi oavsett om det är hemma i köket eller på jobbet. För företag och verksamheter kan det även finnas arbetsmiljö- och lagkrav som styr hur belysningen bör utformas.

Vi är specialister på ljus.

Ofta kan det vara svårt att föreställa sig vilken effekt en lampa får eller hur olika ljuskällor samspelar innan de är på plats. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi är utbildade genom Ljusskolan och hjälper dig att planera och installera en snygg och funktionell belysning med rätt egenskaper utifrån dina behov. Vi löser allt från ergonomisk arbetsbelysning till estetisk ljusdesign utom- och inomhus.

Synanpassningar för kontor och offentliga miljöer.

Oavsett om du har en äldre belysning som behöver bytas eller om det handlar om en renovering eller nybyggnation hjälper vi dig med ljus som är anpassat för verksamhetens och personalens behov. Det finns även lagkrav som måste uppfyllas. I miljöer där synskadade vistas är det särskilt noga med kontraster och att installera belysningen så att inte ljuset bländar.

Nya lagkrav på lysrör! Vad betyder det för dig?

Sedan augusti 2023 är försäljning av vanliga fluorescerande lysrör förbjuden. Dels för att de kräver mycket energi, men också för att de innehåller kvicksilver. Ett populärt alternativ för att ersätta äldre lysrör är LED. Dessa lysrör är mer energieffektiva, har längre livslängd och kan ge bättre ljuskvalitet. Men det gäller att vara vaksam på ett par detaljer i samband med bytet och som ägare är du alltid ansvarig för fastighetens elinstallationer, inklusive belysningen.

Äldre armaturer kan behöva CE-märkas på nytt.

Om du installerar LED-lysrör i gamla armaturer kan de behöva CE-märkas på nytt, annars riskerar du att försäkringen inte gäller om lysrören orsakar en brand. Det bästa alternativet är därför att byta hela armaturerna till nya som är anpassade för LED-lysrör.

Vi på Elcenter hjälper dig gärna till en lösning som följer alla krav på säkerhet, ljuskvalitet och energisnål drift. Det allra smartaste – och mest hållbara – är att samtidigt installera ett styrsystem för belysningen, så att den smidigt kan regleras för att spara ännu mer energi.

Kontakta oss, så hjälper vi dig.

Offertförfrågan
Genom att klicka på "Godkänn" samtycker du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår cookiepolicy för mer information.